Treenaamaan...

Liian pitkää taukoa on pitänytkin kun tuo pakkasmittari on näyttänyt aivan LIIKAA!!! Ja Jekun kanssa taas oli vielä tuo leikkaus ja kaikki saikut siihen, mutta nyt kaikki kunnossa ja treeniä, treeniä vaan kun on lauhempaakin.

Taija oli tehnyt tosi kivan radan pätkänse oli todella JEES!!! Hyviä treenin paikkoja oli putkesta kepeille avokulmaan, kontaktin ja putken erottamista, takaakiertoja, vähän twistiäkin ja LEIJERÖINTIÄ, irtoomista, itsenäisiä kontakteja. Siis paljon ja pienessä paketissa, jee!

Tänään oli todella hyvä päivä elikkäs lämpätessämme koiria tuli jo minulle legendaariseksi muodostunut kaatuminen sekä housujen rikkoontuminen (tietää hyvääviime talvena Hyvinkäällä kisoissa kaaduin lämpätessäni koiraa ja teimme Eikan kanssa nollan risoilla housuilla) siis tästä tämä legendaarinen käsite. Taijan kanssa kuset housuissa nauroimme ja Taija sanoikin et tänään sun treenit menee tosi hyvin. Ja kivasti nuo menivätkin...

Elikkäs Eikan kanssa aloitin ja lähdimme radalle putkeen lähetyksellä josta avokulmaan kepeille, koira meni muutaman kerran kakkos ja kolmos väliin, mutta itseäni saan siitä syyttää eli olin väärässä kohdassa ja ajoin koiran väärään väliin. Tähän lääkkeeksi suhahdus putkesta tulevalle koiralle ja ehkä vielä hanskaustakin vähän ja tilaa sille ja johan rupesi oikea välikin löytymään. Parit kerrat koira jätti taas pujottelematta lopun, tässä vaan pitää olla tarkkana ja loppuun asti pitää koiruudella tuki päällä!

Siitä jatkettiin renkaalle ja putkeen joka oli puomin ylösmenon kohdalla, hyvin meni putkeen, mutta mammalla tuli sitten suuri hoppu persjättöön ja eihän tuo oikein onnistunut eli en ehtinyt sitä tehdä... Ei muuta kuin kokeilemaan leikkauksella pituudelle. Noh minun "leikkaus" taitoni tuntien olin taaaaas myöhässä, hitto kun on vaikeeta... Uudestaan... Joo vähän parempi, mut ei siltikään hyvä... No sitten otettiin leijeröinti vaihtoehto käyttöön, koira pakkovalssilla putkeen ja minä puomin toisella puolella ja käskytän sieltä koiraa pituudelle, eteen käskyllä, hyvin meni ja irtos, JEE HYVÄ EIKKA!!! Uudestaan vielä muutaman kerran ja hyvin meni tosin eteenkäskytys ei pelkästään ole ihan takaraivossa vaan pituus käsky taisi olla se parempi tässä kohdassa. Siitä sitten putkeen ja puomille jossa oli oikea jymypotti mammalle elikkäs Eikka teki HIENON OTA-KÄSKY kontaktin, VAU!!! Vaikka treeni on ollut minimaalista ja jos ihan rehellisiä ollaan niin ei olla treenattu ollenkaan kotonakaan vaikka meillä on Taijalta lauta lainassa, noloa... Siis hyvä kontakti! Tästä jatko oli hyppy, hyppy takaakierto ja putkeen josta pakkovalssilla hypylle ja jälleen koira takaakiertoon ja twistillä muurille tämä setti meni alkua lukuunottamatta Eikan kanssa hyvin eli putkesta kun tultiin pakkovalssilla hypylle niin olin aluksi myöhässä ja koira paineli puomille, eihän mulla käy koskaan noin, miten se on mahdollista??? Joo siis kun sen sain kuntoon niin koira meni ihan jees ja oikein, yllätys! Seuraava tenkkapoo oli muurilta puomille jossa ensin oli muurin puolella se putken pää tyrkyllä ja sinnehän koiruus meni niin kuin arvasinkin, kisoissa varmaan tuollaisessa tilanteessa olisin tehnyt pakkovalssin, mutta nythän olimme treeneissä ja piti tietenkin treenata vaikeampaa... Ei muuta kuin palkkaa puomin ylösnousulle ja uudestaan... Nyt sitten vähän takellellen ja haparoiden mentiin puomille... Ei hyvä, mutta ei mennyt putkeenkaan! Tästä muutama toisto ja olis kyllä hyvä välillä treenailla tuollaisia jutskuja.

Hyvin meni Eikan treenit ja liikettäkin oli paljon enemmän kuin eilen illalla, kyllä se taas tästä! Ai niin ja noista kontakteista olen tänään ERITYISEN YLPEÄ JA HYVILLÄNI, taas palasi usko siihen, että kyllä se tästä.

Sitten Jekku kehiin!

Jekun kanssa otan samaa rataa, mutta pätkissä. Aluksi putkesta kepeille meno aiheutti suuria ongelmia eli koira meni kyllä oikeaan keppiväliin kun sen sinne ohjasin ja autoin, mutta puolenvälin jälkeen kepeistä ei sitten tullutkaan mitään... Muutaman kerran tahkosimme ja jälleen minun lyhyt pinnani kärähti ja Taija jatkoi Jekun kanssa, kiitti! Arvatkaa, joo OIKEIN Taija meni Jekun kanssa heti ekalla yrittämällä nollilla kepit, sanoinkin et mä olen KADE!!! Ihanaa kun on tuollainen treenikaveri joka pelastaa minut aina välillä niin mun koirat ei kärsi mun lyhyistä hermoista. Ei muuta kuin mamma puikkoihin, kyllä se sitten siitä rupesi luonnistumaan meilläkin, vaatii vaan olla nopea ja tarkka ohjauksessa ja avustamisessa... Sitten renkaalle ja putkeen, nippanappa ehdin persjätön tekemään Jekunkin kanssa, mutta niin hilkulle meni kun videolta katsoin, että hirvitti itseänikin. Eli persjättö tuhoontuomittu myöskin Jekun kanssa, leikkaus kehiin... Myöhässä mamma jälleen, ei siis mitään uutta... Joo Jekun kanssa ei leijeröintiä edes harkittu, vielä...

Siitä sitten putkeen ja mikä tuossa mustassa mutkaputkessa oikein on kun Jekku ei sinne millään meinaa irrota??? Siinä sitten tehtiin jonniiverran töitä et sen sinne sain ja vielä tulemaan toisesta päästä ulos ettei pyörähdä putkessa ympäri. Puomille putkesta sitten vihdoin ja viimein ja ihka hyvät kontaktit teki Jekkukin, hyvä! 

Seuraavaksi vuorossa oli muuri ja hypyt ja Jekku ei sitten halunnut hypätä muuria ollenkaan vaikka kokeilin mitä ja kuljin molemmilta puoliltakin muuria yms. Ei auttanut muu kuin hyppyyttää kutsusta ainoastaan muuri aluksi ja siitä sitten vähän kauempaa ottaa vastaa toiselle hypylle jonka jälkeen koira lähetettiin takaakiertoon ja siitä putkeen. Siitä pakkovalssilla hypylle ja takaakiertoon seuravalle johon tuli flippi. Tämä setti meni minusta YLLÄTTÄVÄN HYVIN JEKUKSI JA OLEN SIITÄ MYÖSKIN TODELLA YLPEÄ TÄNÄÄN! Tätä kyllä muutaman kerran tahkottiin, mutta loppu oli kaikista paras!!! MAMMA VETI KÖRSÄT!!! AIVAN KOMPUROIN PUOMIN JALKAAN JA SILLOIN TÖMÄHTI! Siihen loppui meidän treenit... Joo ei sattunut ei mitäön sellaista, mutta olin jo aikaisemmin Jekun kanssa renkaalla melkein kaatunut ja nyt riitti. Selällään hallin lattialla toistamiseen nauroin kuset housussa ja tuntui se Taijallakin olevan hauskaa...

Joulupukilta saamani videokamera on jo todistettu tuiki tärkeäksi kapineeksi ja varmasti tulen sitä kuljettamaan tästälähtien treeneissä mukana. On todellakin opettavaista vielä kotona käydä läpi treenejä...

KIITOS PUKKI! ja Taija treenistä oli tosi hyvä treeni ja erinomainen seura!