Morjensta pöytään! Täällä sitä taas ollaan päivittelemässä blogia, tosin hieman jälkikäteen tulee nää päivitykset, mutta kuitenkinSilmänisku...

Joo siis meidän piti oikeesti mennä treenaamaan eilen, mutta kun tuli tuota vettä kuin Esterin pyllystä. Elikkäs tänään hieman suotuisampi aamu tälle harrastukselle.

Taija oli suunnitellut radanpätkän muutamalla esteellä ja hyvin saatiin ratatreeni tehtyä:

1247749352_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alussa kokeilin Eikan kanssa kakkosesteen takaakiertona ja vedin sen esteiden välistä putkelle. Joo takaakierto ja vetäminen onnistui hyvin, mutta putkelle meno sitten taas oli minulta myöhässä kun minun piti ehtiä putken ohi ennen kuin koira olisi putkessa, että se tietää kääntyä putken suulta rengasta kohti eikä käänny väärään suuntaan. Se tarina jatkuu sitten kakkososassaSilmänisku. Kun sitten jatkoin treeniä "piirustusten" mukaan ja otin alun kaksi estettä kutsuna ja ohjasin koiran putkeen ja sieltä renkaalle josta jatkoimme jälleen putkeen, koira meni hyvällä motivaatiolla radalla jaakotuskin onnistui kutoselta seiskalle ihan kiitettävästi kunhan sain taas oman kääntymis suuntani tallennettua kovalevylleKieli ulkona. A:lta putkeen ja sitten koira hypyltä tiukasti kepeille aikas vaikeaan kulmaan eipä mennyt... Jonkun kerran höylättiin ja lopulta päätimme ottaa paikaltaan kutsuna sen samasta kulmasta kepeille ja johan rupesi Eikkakin löytämään oikean keppivälin sisäänmenoonSilmänisku. Noh vaikea kulma ja vielä suhteessa niin vähän treeniä... Kyllä se vielä joskus sen osaa hope soKieli ulkona! Kepeiltä jatkoimme putkeen ja takaaleikkauksella sekä sylkkärillä seuraavaa estesarjaa, mutta koira ei osaa vielä kunnolla sylkkäriä ja taas takaaleikkauksessa minun vauhtini pysähtyi ja menin "koiran alueelle" joten hieman tässäkin höyläiltiin, mutta sen vuoksihan me treenataanNauru. Kun saimme onnistuneen takaaleikkauksen niin sen jälkeen valssasimme putkeen ja sieltä A:lle sekä siitä takaakierrolla (mikä muuten meni hyvin)Silmäniskuhypylle ja sylkkärillä kaksi viimeistä hyppyä eteenpäin... Joo koira osaa sylkkärin , mutta riippuu missä sen tekee ja miten no JOO, JOO  JA BLÄÄH!

Jekunkin kanssa otimme radan pätkää... Alku taas hieman haastava koira pysyi ja ei pysynyt odottamassa lähtölupaa sitten kun odotti ja sai luvan niin päätti kiertää alun kaksi hyppyä mitä sitä nyt hyppymään kun voi kiertääkinNauruaikamoinen epeli tuo meidän JekkuSilmänisku. Pääsimme me kyllä sitten muutaman treeni hyppelyn jälkeen putkeenkin ja sieltä renkaalle sekä putkeen (haki muuten todella hyvin umpiputken suun, hyvä Jekku). Sitten tullaankin mielenkiintoiseen asiaan elikkäs Mammalla rupesi tulemaan hieman hoppu, että ehtii putken suulle on meinaan "hieman" liikkuvampi koira kuin tuo isoveljensä eli kyllä selluliitit saa kyytiä Jekun kanssa huh, huhPusu! No sieltä siis hypyn ja jaakotuksen kautta A:lle ja putkeen (kontaktit ovat vielä hieman epävarmoja, mutta vahvistusta ja vahvistusta sekä treeniä niin kyllä se siitä) jonka jälkeen tuli jälleen minulla kiire et nippa nappa saan tehtyä persjätön, hui! Hypylle ja ei todellakaan tuohon keppikulmaan koiraa vaan otimme erikseen keppejä ja ihan mukavasti se alkaa niitä jo jopa itsenäisestikin pujottelemaanHymy. Jälleen sieltä putkeen ja takaaleikkausta treenasimme, mutta eipä vielä ihan toiminut vaan treeniä tähänkin kaivataanSilmänisku. Sieltä sitten setti putkeen ja A:lle josta takaakierrolla ja sylkkärinopettelulla loppuun! 

Jekulla tuli tänään monta uutta juttua eli takaaleikkausta ja sylkkäriä, VAU! Se mistä olen todella onnellinen niin minun ja Jekun kommunikointi on parantunut ja koira jopa kuuntelee minua sekä pysyy hanskassaPusu!