Sairaslomalla on hyvä treenata...

Eikan kontaktien vahvistamista eli Niinulta sain loisto neuvot siihen miten vahvistan koiran tulon lopun ota-asentoon rivakasti, kiitos!

Puomin kanssa treenasin mikä onkin meillä se vaikein este eli sen eteen mutka putki ja kun koira menee ota-asentoon niin välitön vapautus putkeen. Koiraa ei siis juoksuteta koko puomia vaan se hyppyytetään alastulolle. Eikka sekosi täydellisesti heti alkuun siitä oli sairaan mukavaa ja kivaa koko touhu. Minä en ole nähnyt tuota koiraa tuollaisena vielä koskaan ainakaan agilitytreeneissä. Eikka meni putkeenkin niin kovaa, että se juoksi putken reunoilla "melkein" katossa ainakin melkein...

Aluksi Eikka hoksasi systeemin loistavasti, mutta sitten varmaankin tuli "hieman" liikaa niitä kierroksia ja koira ei malttanut mennä ota-asentoon tai ainakaan odottaa minulta käskyä lähteä kontaktilta. Tai sitten se himmaili kontaktialueella ja "kyttäsi" putken päitä...

Minäkin taisin tehdä siinä "muutaman" virheen eli en muistanut aina sitä vapautuskäskyä mennään vaan vapautin koiran kontaktilta läpi, läpi käskyllä, hitto!

Mutta kaikenkaikkiaan treeni on loistava kunhan ohjaaja muistaa muutaman "pikkuseikan" sekä koiran kierrokset ovat hiukan edes hitusen matalammat, että jaksaa keskittyä. Muuten vauhti ja draivi ovat loistava asiamä vaan oon niin LOVENA tuohon Eikkaan tällä hetkellä.

Jekun kepit eli ohjurit virittelin keppien loppuun ja niitä muutaman kerran siinä namipalkan kanssa harjoiteltiin, TOIVOTONTA! Mun hermoja todella kysellään ja kysellään ja kysellään!!! Sain ne sitten lopultakin onnistumaan ja sitten päästiin kokeilemaan koko keppejä ja oikein arvattu Jekku ei mennyt sitten siitä kohdasta mistä ohjurit alkavat vaan lopetti pujottelemisen . Toistoja, toistoja, toistoja, toistoja, toistoja onnistui kun avitin lopun makupaloilla... Tämä tuntui niiiiin toivottomalta, että otin ohjurit pois koska emme päässeet niiden kanssa kunnolla onnistumaan.

Ja arvatkaapa mitä? Nii-iin Jekku pujotteli ilman ohjureita useamman kerran peräkkäin onnistuneesti molemmilta puolilta! Itseasiassa meillä ei tullut yhtään epäonnistumista ilman ohjureitaHYVÄ JEKKU! Kyllä siitä vielä pujottelija tulee itseasiassa se taitaakin olla erittäin nopeasti oppivaa sorttia ei tarvitse kuin "näyttää" ohjureita ja heti oppi ! Eipä tarvitse häivyttää niitä pois...

Huomenna jatketaan vielä Eikan kanssa kontakti-putki treeniä pikkuruinen setti ja viikonloppuna sitten onkin kisaturnee eli lauantaina ja sunnuntaina kisat, molempina päivinä kolme starttia.